Gravedigger’s Song – Mark Lanegan Band

Sakta men säkert blir Sverige allt mer Sverigedemokratiskt. Miljöpartiet sviker sin sista kvarleva av ideal för möjligheten att sitta kvar vid ”makten”.  Moderaterna törstar efter sina gamla anhängare som flydde den dagen vi skulle ”öppna våra hjärtan” och försöker därför fortsatt övertrumfa Socialdemokratins nya SD-stil med ännu skarpare retorik.  Nu när ribban för medmänsklighet och ideal sänkts i så gott som hela riksdagen till EUs miniminivå och gått farligt långt högerut krattas manegen för vågmästarna att lugnt torgföra om möjligt ännu brunare politiska idéer. Höger eller vänster förresten, det handlar om huruvida detta rika land ska fortsätta att göra sin plikt för medmänsklighet och utöka resurserna för att detta ska bli möjligt, det handlar inte om någon invecklad sakpolitik utan om att prioritera medmänskligheten och att hjälpa.

Vi väljare tittar på politikernas svek motiverad av denna ofta omtalade och myndiga ”realism” och laddar inför ytterligare en julafton med nya rekord i handeln samtidigt som vi alltså varken har råd eller resurser att hjälpa fler flyktingar. Hur god blir egentligen denna jul?

Mark Lanegans Gravedigger’s Song från Blues Funeral (2012).

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 svar to “Gravedigger’s Song – Mark Lanegan Band”

 1. Elise Says:

  Bra skrivet trots att saningen svider.
  Vi med hjärtat kvar i kroppen bör fira jul med gott samvete då vi ställt upp för de i nöd på olika vis.
  Oavsett om det är bidrag i form av kläder, mat, leksaker eller pengar så kan vi alla ge något till de som inget har..

  • thenplayon Says:

   Allt man kan göra är sitt bästa och precis som du säger handlar det om att vi alla gör det varje dag på året. Medmänskligheten är kompassen i mötet med de som tycker sig stå över andra människor och tycker att en stängning av gränserna är det enda realistiska. SD är ingen underdog längre, de har styrt rikstagen dit de vill, det är dags för övriga politiker att inse det, inte minst de rödgröna. Tack för orden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: