You Light Up My Life – Patti Smith

Var inte barnprogrammen bättre förr? Jo, uppenbarligen.

Patti Smith gästar det för tiden nya programmet (med det fantastiska namnet) Kids Are People Too 1978 och lovsjunger kärleken på ett oefterhärmligt sätt. You Light Up My Life skrevs av pianisten och kompositören Joe Brooks för dramakomedin med samma namn och sjöngs in som en singel av Pat Boones dotter Debby Boone. Själva filmen sågades genomgående av kritikerna när den hade premiär 1977 men soundtracket älskades av alla och titellåten vann både en grammis och en oskarstatyett året därpå, så Brooks måste varit riktigt nöjd. I klippet sitter han vid pianot i egen hög person och inser nog stilla att hans annars kanske lite smetiga ballad förvandlats till det nervvrak den är, redo att sjunka vilken sekund som helst men ändå aldrig beredd att ge upp. Patti Smith fyller låten till bredden med sig själv och visar hur en låttolkning ska gå till eller en slipsten ska dras eller…

Sofia, you light up MY life.

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Ett svar to “You Light Up My Life – Patti Smith”

  1. Fia Says:

    you light up MY life

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: