The World Is Not Enough – Freddie Wadling

Jag ska erkänna att jag kanske inte har varit ett jättebeundrare av Freddie Wadling. Det närmsta jag kommit honom på riktigt är via Mattias Alkbergs tolkning av Levande Begravd (som ursprungligen skrevs av Wadling när han var medlem i bandet Liket Lever) eller på någon av alla tänkbara tv-galor där han verkar ha en stående inbjudan, trots ett i mina ögon lite väl trött uttryck. Sedan dök han plötsligt upp en fredag för någon vecka sedan på det nästan alltid sevärda Go’kväll på Svt. Hopkrupen med sin käpp satt han omgärdad av ett handfull fantastiska musiker och framförde en hypnotiserande version av ledmotivet The World Is Not Enough. Pierce Brosnan-Bondrullen med samma namn från 1999 där en sedvanlig suspekt oljemiljardär, en atombomb och Istanbul figurerar som viktiga komponenter. Arrangemanget och produktionen i låten är häftig, saker händer och man blir intresserad av att höra mer av Wadlings nya bondlåtstolkningsalbum With A License to Kill (2011).

Annons

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: