Ghettobarn Del 2 – Mohammed Ali (Feat. Ison & Fille)

Ett förstklassigt brev från förortskolonien, där vår nedskurna välfärd slår som hårdast, där deviserna ”valfrihet” eller ”mer i plånboken” inte märks av. Detta skulle kunna vara den perfekta julhälsningen till valfritt statsråd, jag väljer på stående fot justitieministern.

Med härlig musikalisk samhällskritik i tung produktion av Mack Beats får den hyllade duon Mohammed Ali hjälp av veteranerna Ison & Fille på nya Ep:n, Vi & Resten (2011), som finns gratis och nedladdningsbar på deras hemsida. Gamla högstadievännerna Mohammed Anwar och Rawa Ali debuterade med mixtapen Processen 2009 som fick stor uppmärksamhet och i våras släpptes albumdebuten Vi (2011) på Lundbaserade skivbolaget Bad Taste Records.  Min bror slog på remixen Ghettobarn Del 2  igår och tackar för det. En väldigt skön röst mot en samtida cynisk marknadsliberalism som till förmån för några enskilda kapitalisters vinstintressen lungt och metodiskt gnager bort vår medmänsklighet, föder klyftor och när självuppfyllande profetior.

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: