Runnin’ Away – Sly & The Family Stone

Musikens medryckande kraft kan ibland visa sig väldigt tydlig då den kombineras med stadsvandringar. Det som spelas i lurarna kan spegla hela lyssnarens uppenbarelse. Från gångstilen till ansiktsuttrycket då förtrollningen är som starkast. Sitter man ner på bussen är det tyvärr oftast ett trött likgiltigt ansikte som stirrar in i en telefon med bortglömd musik som skaver i takt med motorns jämna skrän. Nä, det är ute i rörelsen som en helig funk-ande kan få oss att växa och omedvetet eller medvetet strutta fram ner för den mest bortglömda och skitiga bakgata. Omvärlden får plötsligt en annan lyster i kombination med rätt låt vid rätt tillfälle. Ahahaha you’re wearin out your shoes

Egentligen vill man att svänget ska fortsätta i all evighet och det är just i den känslan storheten ligger i dessa två minuter och femtio sekunder. Man blir lämnad att vilja ha mer och mer av det där blåset, krispiga gitarren, lekande basen, trummorna, sången, ja alltihop. Hela Slys funksymfoni.

Från milstolpen There’s A Riot Goin’ On (1971).

Annons

Etiketter: , , , ,

2 svar to “Runnin’ Away – Sly & The Family Stone”

  1. artloveblues Says:

    Absloute 100% sanning. Stadsvandring med musik eller musik med stadsvandring oavsett variant skjuter känslorna vid rätt tillfälle, och om ögon och öron är på plats, i höjden. Med Miles Davis skiva och låt: Milestones, vandrade jag upp och ned längs Birka stadens gränder och gator en höst dag för länge sedan, minnen och känslor som fortfarande sitter kvar. Tyvär, kan jag ej längre unna mig lurar och musik ute, men liksom ett ljudlöst soundtrack sitter känslorna och vibrationerna från förr fortfarande kvar. Thenplayon upplyser allmänheten, bravoisimo, snart blir det höst/vinter? Glögg!

    a.l.b

  2. thenplayon Says:

    Stort tack för ditt bidrag till stadsvandringar! Milestones andas verkligen stan på något sätt och har en puls som att snabbt korsa en gata med uppdragen rockkrage, på väg någonstans. Med din upplevelse i åtanke så får man tydliga bilder till musiken. Man kan säkert oavbrutet gå hundra Miles (ursäkta) med honom i lurarna.

    Mvh thenplayon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: