Öga Näsa Mun – Dungen

Gustav Ejstes eller Dungen eller Gustav Ejstes i Dungen eller hur det nu ligger till spelade i slutet på förra året in singeln Öga Näsa Mun på Jack Whites skivbolag Third Man Records i Nashville och direktörn’ själv producerade.

Allt låter precis som Dungen men som så ofta känns det ändå lite annorlunda än tidigare. Musiken har definitivt rört sig åt något annat håll sedan sist men det är svårt att peka ut exakt vart på kartan de befinner sig nu. Som vanligt fogas även här olika musikaliska partier samman, melodierna sticker iväg för att sedan årerkomma och kanske slutligen också samverka. Trots att det ibland kan vara ganska snäva skiftningar mellan olika delar behålls dynamiken och riktningen. Det glider fram på ett svävande sätt och man undrar hur Dungens musik skulle låtit utan Reine Fiske, som på gitarr svarar eller kanske snarare fyller i Ejstes tvetydiga lyrik. Dialogen dem emellan är nog essensen i Dungens språk. Ett språk som har tagit dem ut i världen och bland annat tilltalat en av vår tids största rockikoner, trots att han säkert inte förstår mer svenska än Skit I Allt.

Dungen lyckas hålla vad de lovar.

Inget datum är satt för nästa album, förhoppningsvis kommer något snart. Det behövs. Särskilt på hösten.

Annons

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “Öga Näsa Mun – Dungen”

 1. Pus Says:

  pröva också att lyssna på Fiske och Holmegards andra band: the Amazing:

  http://www.facebook.com/pages/The-Amazing-swe/163678133654109

  de släpper nytt album i dagarna oxå!

 2. thenplayon Says:

  Det ska jag definitivt göra. Lyssnade framförallt på den väldigt fina låten Dragon för ett par år sedan men dök aldrig riktigt djupare, ärligt talat pga av att jag med höga förhoppningar bevittnade ett mindre lyckat gig med bandet utan Fiske på restaurang Landet i Stockholm vid samma tid. Men jag ska lyssna in mig när nya albumet kommer och passa på att spana efter framtida spelningar med The Amazing! Singeln Gone låter verkligen lovande.

  Stort tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: