Cause = Time – Broken Social Scene

Vi jagar ifatt något som sedan inte visade sig lovande. Vi förlorar tid. Vi slår ihjäl den och lägger den på hyllan så vi slipper se när vi dagligen på ett undflyende sätt funderar på framtiden. Planering och framförhållning gör att vi blickar bort och upphör att existera på marken, tanken flyger eller skenar iväg i jakt på nästa grej, som aldrig på riktigt kommer att låta sig fångas, bara tillfälligt stanna upp för att sedan snabbt bryta sig loss och försvinna nedför gatan, in i mörkret förbi den sista gatlampans ljus. Inte i cirklar utan bara framåt. Att stå och stampa är en dödssynd. Att springa framåt med vinden i håret är en dygd. Står man och stampar kanske man ändå får en chans att uppmärksamma sin omgivande verklighet. Springer man är det kanske lätt att inte hinna se något alls, men det håller oss å andra sidan fria från att slamma igen. Frågan är om man ska ta en stillsam promenad i så fall?

Kanadakollektivet Broken Social Scene med Cause = Time från You Forgot It In People (2002). Vet ärligt talat inte vad låten rent bokstavligen säger, men den talar till mig ändå. Jag lyssnar och dras med av detta mäktiga som ibland på ett magiskt sätt gör att tiden stannar.

Annons

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: