Blå Måndag

Måndag. Måndag. Ibland är du bara så fruktansvärt ogenomträngligt grå och trist och trött och… Låt oss inte ens tala om dig. Ta det inte personligt eller så men för guds skull kan du inte rycka upp dig lite? Du står där med ihåliga ögon, smutsiga beiga kläder och en svag ogästvänlig doft av sur svett. Visa lite vett och etikett och skyll inte på att du alltid tar smällen för helgen.  Ett tips kan vara att  försöka leva sig in i vad som pågår för stunden, fokusera på nuet och närvara här utan att distraheras av framtida företag, tidens ångestgivande förgänglighet eller det avundsjuka sneglandet på lilla lördag.  Fokusera på det du har så kan även du måndag, åter börja lysa. Jag har inte gett upp hoppet om din underliggande förträfflighet!

Organisten Eric Malmberg och trummisen Ulf Möller utgjorde den talangfulla duon Sagor & Swing, som mellan 2001 och 2004 hann spela in fyra album på indie-bolaget Häpna (där albumaktuella Anna Järvinen också huserade, hon släpper den 30:e mars sin tredje skiva på ett pånyttfött Stranded Rekords). I musiken var Bo Hanssons ande starkt närvarande, kanske framförallt Hansson & Karlssons uttryck, men att enbart jämföra dem med föregångarna vore inte rättvist, eftersom de hade ett eget uttryck med egna klanger och härlig melodisk idérikedom. Däremot var fasciationen för Bo Hansson inget Eric Malmberg försökte dölja, exempelvis gjorde han en tecknad serie om Hansson & Karlssons äventyr i världsrymden som gästspelade i Dagens Nyheter 2000 och samarbetade även flera gånger med sin stora idol, bland annat på sitt soloprojekt Verklighet & Beat (2007).

Minns att jag nästan föll av stolen (om jag nu satt ner) när jag för första gången hörde låten Postmodernism från Sagor & Swings sista skiva Orgelplaneten (2004). Det var musik som väckte nostalgiska minnen från ett bortglömt nintendoäventyr samtidigt som det virvlade runt barr och mossa. Omtumlande. Vi får dock hålla till godo med fina videon ovan och låten In I Skogen från Melodier och Fåglar (2002).

(Postmodernism och mycket annat kan du höra på Häpnas hemsida under kategorin downloads, följ länken nere till höger)

Annons

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: