Välbehövliga Pauser

”Vi ska nog inte ses på ett tag” säger jag och tittar trött in i ögonen på en gammal följeslagare och bundsförvant, som i ett nytt ljus plötsligt sett skröplig och kraftlös ut. Hur blev det så? Kanske har vi växt ifrån varandra eller så är bara en paus precis det som behövs för att få tillbaka en gnista. Inget låter som det en gång gjorde. Jag förförs inte längre bort till de svåråtkomliga och vackra platser som förut var så lättillgängliga då fingret träffade play och musiken tog vid.

Ibland sker ett uppbrott helt enkelt när uppmärksamheten riktas bort mot annat, för stunden mer spännande och medryckande. Gnistan tänds trots allt igen, ofta vid det oväntade mötet. Då man förbehållslöst råkar springa in i den gamle vännen på gatan. Musiken kan också till exempel dyka upp med ny lyster i en omvälvande filmsekvens eller plötsligt med gammalt gott självförtroende invadera en festlig sammankomst i ett vardagsrum. Kärleken spirar på nytt och allt gammalt groll är glömt. Helt plötsligt är den ”gamla” musiken i fas med vår nuvarande person och på samma våglängd kan kontakten återupptas. Vi plockar upp skivan ur backen igen eller söker upp den någonstans på nätet. Musikens relationskretslopp är nu slutet och proceduren börjas om. ”Alltså, det här är ju riktigt bra ändå!” tänker man och undrar sen varför pausen blev så lång.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: