Internationell Vardag

Varje dag är dagen då det är dags för respekt. Många låtar har en övertydlighet i budskapet, frekvent upprepade refränger som till slut kan bli mantran. Den enkla raden i den annars tröga bluessången ‘Before You Accuse Me’ upprepas meningen om och om och om igen. En rad som då och då bara dyker upp hos mig för att dämpa och upplysa om giftigheter i tanken som missunsamhet, avundsjuka eller bristande respekt för någon eller något. ‘Before you accuse me, take a look at yourself’. Walk a mile in my shoes helt enkelt. Jag är inte religiös men jag ser logiken i att behandla andra som man själv vill bli behandlad. Det är egentligen en självklarhet men som överallt och ofta totalt förbises och ignoreras för egocentriska (på vissa håll fascistsika) syften. Before you accuse me, take a look at yourself. Att sätta sig i en slags introvert bikt varannan timme är inte nödvändigt men att bara hejda sig ibland och se efter hur vi agerar gentemot varandra kan inte skada. Därför är alla dagar internationella och viktiga i jakten på ett jämlikt, jämställt och respektfullt socialt samspel, trots att vi ibland kanske behöver tillspetsade väckarklocksdagar.

Vill även som många andra passa på att lyfta fram PJ Harveys senaste album Let England Shake. Har hunnit höra några låtar och rycks med i dansen med döden. Låten The Words That Maketh Murder beskriver den internationella vardagsutopins totala motsats.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: