Sour Smoke – Comets On Fire

Ett två, ett två, ett två.

Vårt gemensamma energibolag har en styrelse som hand i hand marscherar mot utvidgad brunkolsutvinning i Tyskland. Koldioxidutsläppen genererade av de planerade nya kraftverken kommer matcha Sveriges totala utsläpp de senaste 24 åren. Detta går i rakt motsatt riktning från folkets allmänna opinion. Praktiskt taget ingen förutom regeringen och förstås Vattenfallsledningen vill kortsiktigt gräva ner sig i ett kolskyfflande värdigt 1800-talet. Nuonaffären visar att ej förnyelsebar energi inte är något alternativ, bolaget skrevs ned med 30 miljarder kronor förra året, trots detta håller de infantila farbröderna kolbränningen som en lönsam framtidsbransch. Går det att vara så uppenbart inkompetent i sina bedömningar och ändå behålla jobbet? Uppenbarligen. I egenskap av skattebetalare är jag medägare och jag kan ge er ett hett tips: koldioxid tillhör inte framtiden (om vi vill se den det vill säga). Vår gemensamma globala klimatkatastrof som ni herrar i vårt Vattenfall så generöst bidrar till kommer aldrig heller bli lönsamt. I den enda termen vd Oystein Loseth förstår, nämligen den ekonomiska, går det ju svart på vitt mot avgrunden men regeringen går mot både opinion och de egna lågt satta klimatmålen för att ställa sig bakom dessa huvudlösa beslut. Visionslöshetens kanske största stund hittills i ”supervalåret”. Fuck off vattenfall.

Santa Cruzbandet Comets On Fires låt  Sour Smoke från albumet Avatar (2006).

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 svar to “Sour Smoke – Comets On Fire”

  1. dallas Says:

    skönt band! har haft dylan-o-cohen-koma ett tag nu, så skönt med något högljutt. göttig blogg när man har musiktorka. keep it up! piis / dallas

  2. thenplayon Says:

    hey Dallas! Sweet att du kommit på besök hit:). Dylan och Cohen i all ära jag förstår vad du menar. Thenplayon är i lite halvdvala i nuläget men man vet aldrig när den sprattlar till igen. Som tur är finns det ju några fungerande videolänkar kvar att klicka på, texterna finns ju där i alla fall. Som sagt kul att du är inne å lyssnar å får lite inspiration, då är denna sidas syfte fullgjort känner jag, mer kan man inte begära. Hoppas allt är väl med dig annars å att allt rullar på bra i öster. Vi hörs å ses! / thenplayon alias you know who

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: