Solitude Is Bliss – Tame Impala

Vad går först här? Låten eller videon? I vilket fall så jobbar de på bra ihop. Ovanligt genomarbetad och underhållande. Ensamheten känns inte så fantastisk som titeln utlovar, av videon att döma verkar den minst sagt vara motsatsen. Som att gå motsröms. Den energi och galna desperation som huvudpersonen visar är kanske nödvändig för att inte låta sig brytas ner till en mjuk och strömlinjeformad sten i mängden. Fast egentligen…vad är det som försiggår?

Låten är från det australiensiska kvartetten Tame Impala och debutalbumet InnerSpeaker (2010).  Videon är skapad av det franska ”mediakollektivet” Megaforce.

Annons

Etiketter: , , , , ,

3 svar to “Solitude Is Bliss – Tame Impala”

 1. artloveblues Says:

  En video som känns märkligt rätt en dag då timmar framför datorskärmen i ett mörkt rum verkligen tär på psyket. Jag kommenterar även det tidigare inlägget med 16 Horsepower, hark hark, en namnlös ångest stryker runt omkring i dom bakre regionernaa av det medvetna. Och med ett underbett som bestryker budbäraren. Utmärkt tolkning i låt nummer ett, en Dylan skiva som det tåls att dikta nya historier runt omkring, berättelse som inte vill annalyseras utan som vill ta sina egna kringelikrokar utan att riktigt låta sig fångas. ”Man” inser åter igen, att musiken inte får vara frånvarande allt för länge. Tur att då thenplayon hjälper en att hitta tillbaks dit.

  I kväll spelar Hans Appelquist och Tape på Rönnels bokaffär, kvart i sju öppnar dörrarna, det är Häpna som står som värd.

  Mvh aaartlovebluesss

 2. artloveblues Says:

  läs undermedvetna

 3. thenplayon Says:

  Tack för din fina feedback och härligt att du hittar musiken igen! Glad att kunna stå till tjänst. Eugene Edwards tolkning plockar verkligen fram något helt eget ur låten. HAn spelar också för övrigt på Södra Teatern i December. Så även Bill Callahan på Södra Teatern typ 20 november. Alltså ganska snart. Lyssnade lite på HAns Appelqvist igår efter att du skrivit och tyckte det lät spejsat på ett bra sätt, en påtaglig ljudbild (bilder i ljud) av effekter och så. Undrar hur det var live? Hur han gick tillväga? Tape är väl lite mer av bandkaraktär? Det kanske är upp till mig att ta reda på detta?

  Mvh Thenplayon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: