Freddie’s Blues – Hound Dog Taylor

Vi behöver lugna ner oss. Varva ner. Se oss omkring… nicka i samförstånd. Höja glaset och ta en klunk. Vi sitter tillsammans kring ett runt bord och lyssnar. Hound Dog Taylor spelar i en klar ton med ett intensivt lugn som smittar. Hans Houserockers följer tätt efter. Ordens ensamhet skänker oss en tröst av gemenskap, du är faktiskt inte ensam om att ibland känna dig ensam. Tack, Hound Dog och trevlig helg.

Freddie’s Blues är titelspåret på livealbumet Freddie’s Blues som ursprungligen spelades in på baren Joe’s Place i Cambridge, Massachusetts 1972, men som utgavs postumt tjugoett år senare.  Bättre livekänsla av både lokal och musik får man leta efter, det känns nästan som om man är där.

Annons

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: