It Hurts Me Too – First Aid Kit

Systrarna Johanna och Klara Söderberg blir tillsammans First Aid Kit och nyligen rörde de Patti Smith till tårar på polarprisextravagansan med en självklar version av hennes sång Dancing Barefoot (som kontrast satt prins Daniel bredvid och såg så där totalt likgiltig ut, men det är hans problem).

First Aid Kit blev liksom Dungen också inbjudna till Third Man Studios av Jack White, vår nye Sverigevän(?). I samband med en spelning i Nashville vid förra årskiftet ringdes de upp och ombads komma till studion för en inspelningsession. Förutom versionen av Tampa Reds bluesklassiker It Hurts Me Too (med deras pappa på fiol) så spelade de även in antikrigssången Universal Soldier som ursprungligen skrevs av sångerskan och låtskrivaren Buffy Saint Marie 1964. Båda låtarna producerades av White i analog sextiotalsanda och de släpptes under ”singelutgivningsprojektet” Third Man Records Blue Series.

Rösterna landar i varandra och spontaniteten lyser igenom på ett glädjande sätt.

Systrarna annonserar på hemsidan att ett andra studioalbum, med namnet The Lion’s Roar, är på ingång och släpps den 24 januari nästa år.

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: