Overnite Religion – Kurt Vile

Vackert framförda Overnite Religion är en från Kurt Viles tredje album Childish Prodigy (2009).  Kanadensiska Qtv:s avspända men slipade programledare ställer som vanligt en extremt genomtänkt fråga som Vile närmar sig på ett fint komiskt och avväpnande sätt.

Man kan vid en ytlig översikt se en tendens att en religiös symbolik återkommer i Viles värld så som Overnite Religion eller andra albumets titel God Is Saying This To You (2009) eller spåret Jesus Fever från senaste skivan som släpptes i våras (kanske finns där ett samband, kanske är det bara en slump). Den sistnämnda låten fortskrider på samma avslappnade nästan sömndruckna sätt som i klippet ovan utan att tappa intensitet eller tempo, en speciell kombination där anspråkslösheten fungerar som ett potent drivmedel. Texten i respektive låt känns finurlig men tolkningsbar och skönt konturlös, drömmande eller klarvaken eller både och. Det lediga eller kanske lätt nonchalanta uttrycket har fått negativ kritik men också hyllats, åsikter går isär om Kurt Vile. Jag gillar i alla fall de här två akustiskt drivna låtarna och kanske själva framförandet av Overnite Religion i synnerhet.  

I början på november släpper Kurt Vile So Outta Reachett minialbum (en EP?) med sex spår . 

Annons

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: