Långt in i Naturen – Mikael Ramel

Höstrusk? Nä, varken i den fina videon eller i musiken. Det är den friska luften, färgglada löven och solskenet som flyter fram. Långt in i Naturen är första spåret på B-sidan från Mikael Ramels solodebut Till Dej (1972). Videon är inspelad runt -77 uppges det på Ramels hemsida och låten är egentligen mer än dubbelt så lång.

Multiinstrumentalisten Mikael Ramel har fram till idag släppt nio soloalbum och 2005 kom den senaste som bröt en 19 årig tystnad. Han har också medverkat i en mängd andra konstellationer av välrenomerade progginstrumentalister, däribland en kortare sejour i Fläsket Brinner.  Ända sedan 1979 har Ramel arbetat med musikterapi och är för närvarande verksam vid Vuxenhabiliteringen i Örebro för personer med både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar, musiken änvänds som ett hjälpmedel för att bland annat bidra till förbättrad motorik, perception och samspel.

Annons

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: