New York, New York – Ryan Adams

Albumet Gold spelades nyligen i bakgrunden hos min kompis, en av de där skivorna från förr som väcker minnen till liv…och lite ångest. Musiken på Gold fanns där som ackompanjemang till en tonåring i början på gymnasiet så relationen till den är alltså därefter. Planen rammade World Trade Center bara någon vecka efter skolstarten och det blodiga skådespelet i Afghanistan och Irak mobiliserades. Parallellt fortskred tonåringens trivialiteter i lugn och ro innanför skolans röda tegelväggar. Tio år som faktiskt känns som tio år har gått, en lång tid.

(Den 11e oktober släpper den produktive Ryan Adams sitt trettonde studioalbum Ashes & Fire.)

Annons

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: