What A Day That Was – Talking Heads

Talking Heads och What A Day That Was i regissören Jonathan Demmes fantastiska konsertfilm Stop Making Sence (1984). Filmen inleds med David Byrne som ensam entrar en tom scen och framför Psycho Killer på akustisk gitarr samt en inburen kassettbandare med tick-tackande slagverk (beatet kom egentligen från en trummaskin kopplad till mixerbordet). Inför konsertens andra låt, Heaven, får Byrne sällskap av Tina Weymouth på bas och vidare följer en bandmedlem per låt fram tills att hela den härliga orkestern är på plats. Steg för steg utökas ljudbilden. Det är liv och rörelse, sång och dans i en härlig harmoni som sprider glädje konserten/filmen igenom. Intensiteten avtar aldrig och det rycker i de stelaste av dansben.

Annons

Etiketter: , , , , , ,

2 svar to “What A Day That Was – Talking Heads”

  1. artloveblues Says:

    Älska svänget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: