Silver Soul – Beach House

Vi går från Beach Boys till Beach House, förhoppningsvis utan att stranda. Finns likheter förutom bandnamnet? Nja, om Beach Boys överlag är en frisk harmonisk kalifornisk fläkt från havet så är Beach House mer en melankolisk grå himmel över ett regnigt Baltimore. En likhet är att ljuden de skapar är öppna och luftiga, mycket till hjälp av stämsång. Blev intresserad själv när jag såg några låtar från en Sverigespelning på Svts livesatsning Klubbland  och tyckte framförallt att det lät ”roligare” live än på skiva, framförallt kom sångerskan Victoria Legrands röst fram på ett annat (råare) sätt. Stundtals väldigt kraftfullt. Musikens takt lunkar på i ett ganska jämnt, långsammare, tempo och på deras senaste och tredje skiva Teen Dream (2010) går gitarristen Alex Scallys melodiska linjer i mjuka hypnotiska cirklar. Detta verkar ge en möjlighet för något att successivt växa, som i låten Silver Soul eller (hitten?) Zebra.

Det var en väldans massa prat om den här duon förra året, har jag för mig. De dök upp lite varstans med högsta betyg och fyllde konsertlokaler ögonblickligen, nu dyker de alltså upp även här. Visst, hjärtligt välkomna.

Annons

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: