River – Jeanette Lindström

Vad hände med Jeanette Lindström? På hennes hemsida är succéalbumet Attitude & Orbit Control från 2009 fortfarande presenterad som det senaste och sista spelningen verkar ha ägt rum april 2012 men så ser jag som av en händelse en liten notis om att ett nytt album ska släppas på Diesel/Playground Music, inget datum är offentliggjort. Det kan vara så ibland att man plötsligt känner en musikers frånvaro och så fort man vill undersöka varför dyker ofta nyheten om ett nytt album upp och man blir glatt överraskad. Är detta en slump eller är man en blind slav under riktad subtil digital reklam någonstans kan man undra.

Attitude & Orbit Control fick pris på svenska Grammisgalan som ”Årets Jazz” (genreindelningen kan diskuteras) 2010 och innehöll bland annat två samarbeten med den legendariske engelsmannen Robert Wyatt, dels som sångare i en av albumets två versioner av låten River och som medkompositör till låten Morning. Wyatts framtoning på sin River speglar hans väna stämma med mjukt vibrato medan Lindströms står mer för kraft i sin riktning mot ett mäktigt crescendo.

Annons

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: