I Appear Missing – Queens of the Stone Age

När Josh Homme skulle operera sitt knä förra året gick något snett och enligt egen utsago dog han och återupplivades på operationsbordet. Han blev sängliggande i tre månader och hamnade i depression men började i sin rehabiliteringsprocess att bearbeta Queens of the Stone Age sjätte album …Like Clockwork (2013). Ett album som med sina symfoniska inslag och korta episka infall (avslutet i låten ovan) befäster deras status som en av de ledande och mest storslagna rockgrupperna. Svepande lätta gitarrmelodier samsas på ett patenterat sätt med järnhårda riff och musikens komplexa uppenbarelse blir än större i Josh Hommes mjuka men kraftfulla falsettröst. Musiken är bandledarens spegelbild, en hård bjässe på utsidan med något rejält sårbart inunder.

Annons

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: