Ramona Reborn – Delicate Steve

På öppningspåret av Delicate Steves andra album Positive Force (2012) lyckas han fånga upp en ohörd George Harrison-låt som svävat ensam i luften alltför länge. Uttrycket i hans fylliga och melodiska slidespel skvallrar om en stor talang och kunnande men själva låtens euforiska kvalitér i struktur och harmoni ger lika mycket en fingervisning om vilken begåvad kompositör Steve är. Han spelar själv alla instrument men får viss vokal förstärkning på sina håll. Detta är hans andra album på det New Yorkbaserade bolaget Luaka Bop, ett bolag som gränslöst söker musikens magi både nationellt och internationellt med artister från såväl Brasilien som Västafrika.

Upplyftande är ett passande ord för Steves klangvärld och framtoning (något albumtiteln också skvallrar om), melodiska flöden främst ur elgitarrens olika skepnader, en tydlig ställföreträdare för den mänskliga rösten med bibehållet personligt instrumentalt uttryck i framförallt vibrato och väl avvägda effektpedaler. Ramona Reborns öppna armar vaggar generöst in mig i ett behagligt tillstånd som sedan fortsätter elva spår framåt. Jag tackar Luaka Bop för att de gjort Delicate Steves röst och spelglädje hörd bortom New Jerseys landsbygd.

Gott Nytt År!

Annons

Etiketter: , , , , , , , ,

2 svar to “Ramona Reborn – Delicate Steve”

  1. artloveblues Says:

    Gott nytt ar alltsa! 2013, den 13 januari och jag loggar in fran Madrids flygplats en kall, klar och kylig dag det nya aret. Jag laser det senaste inlagget och utan att lyssnar blir jag genast intresserad men det ar inte darfor jag skriver. Jag skriver darfor att ett arets lat ar pa sin plats, nagot forvanad inser jag att en sadan lista inte finns i ar! Det ar en fin tradition som bor bokforas, hur som, jag vill inte klaga utan istallet (oavsett om jag ar sjalv eller inte) skicka ett bidrag som egentligen ar sa farskt som det kan vara, bade nar det galler budskap, kvalite och faktiskt lyssnings datum. Victor Jara, den man som kanske egentligen borde varit den ledande stjarnan, inte Pinochett. Han sjunger Derecho a vivir en Paz och en adopterad Chilenare som jag kan inte annat an att rysa. Gott nytt ar!

    • thenplayon Says:

      Hey Joe! Om du är i Madrid Borde der betyda att du/ni är på väg hemåt:)??! Välkomna! Självklart ska årets låt få listas igen:) kanske för att jag själv tonade ner mitt eget val i år som gjorde att en officiell lista inte publicerats. Men från och med nu är detta en lista för alla som vill dela med sig. Låten ovan blev min. Imorgon ska jag lyssna på din låt. Chiles nationalskald som uppenbarligen måste skrämt livet ur juntan? Ett gäng Patetiska och själlösa fascister. Hoppas allt e väl! Höres snart?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: