Song For My Father – Horace Silver

Pianisten och kompositören Horace Silvers låt tillägnad sin far, en person som måste varit en svängande livsnjutare av stora mått. Hur som helst gestaltas de egenskaperna i musiken. Walter Becker och Donald Fagen fattade extra stort tycke för låten och hyllade Silver genom att använda basgången på Steely Dans singel Ricky Don’t Loose That Number från Pretzel Logic (1974).

Song For My Father var även titeln på albumet som The Horace Silver Quintet släppte på det klassiska bolaget Blue Note Records 1965. Omslaget pryddes av en bild på Horace Silvers far och musiken på albumet hämtade mycket inspiration från en resa Silver gjort till Brasilien.

Annons

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: