Envelope – Julianna Barwick

Amerikanskan Julianna Barwick sakrala och vokalt baserade musik letar vackert nya stigar, hon lyckas verkligen med att forma en magisk plats. Hennes debutalbum kom förra året och heter just The Magic Place.

Ordlös sång kan vara en väldigt svårbemästrad musikalisk gren med många fällor så som lounge eller easylistening att falla ner i. En annan fara är att den kan antas komma ur textmässig idétorka då låtskrivare tar till trallande refränger som nödlösningar. Julianna Barwick trotsar alla faror med upprepade loopar och lyckas ge berättelser och liv i sin musik på ett sätt som gör ord överflödiga.

Annons

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: