PS. VHS DS.

Fem avsnitt ur dokumentärserien The Beatles Anthology (1993) fanns inspelade på kasset. På etiketten stod bara BEATLES, handskrivet förstås. När allt förflutit och ett vitsvart brus smög sig på och fyllde rutan var det bara att spola tillbaka för att börja om eller byta till Beatles halvbuskis Help (1965). Många gånger tryckte jag på rewind och avvaktade tills den eskalerande rotorn i videospelaren nådde slutdestinationen med en smäll. Som många barn kände jag trygghet i att se om samma sak igen och igen men självklart var det framförallt den aldrig sinande fascinationen för musiken och historien. Hur allt gick från litet till så stort på väldigt kort tid, i denna fast-forward-version. Helt plötsligt var de gubbar i skägg som skrämde en lite. Det skulle dröja några år innan jag fick möjlighet att se de tre avslutande avsnitten och det blev en högtidsstund när avsnitt sex tog fart, kaos i Filippinerna, Jesuskonflikt, turnéavbrottet efter Candlestick Park och växande experimentlusta i studion.

Om man inte slängt alla videokassetterna så ligger de sedan länge bortglömda i kassar, förpassade till källarnas och vindarnas mörker. Förhållandevis avskydda för den onödiga plats de tar. Nyligen hann jag tänka ”det programmet vill jag spela in…” men insåg i samma stund det totalt orimliga. Det var kul så länge det varade.

Fast…morgondagen vet aldrig:

 

The Night Before från det väldigt solida albumet Help (1965).

Annons

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: