Highway Song – James Taylor

Snöoväder, Snöstorm, Snökaos… Finns det fler benämningar?

Jag kom fram till ordet hammarslag, när jag stod vid den icke existerande vägkanten och observerade bilarnas ömkliga framfart tillsammans med chaufförernas tomma blickar. Kung Bore slog till hårt i natten (fortsatte frenetiskt att hamra fram till lunch) och de sömndruckna dödliga kröker nu sina ryggar i en ödmjuk bugning. ”Måtte han vila åtminstone fram till december”, tänker de arma stackarna som sladdar fram utan varken fyrhjulsdrift eller dubbdäck. Det alltid bortglömda fotfolket, vandrar dock vidare på vägar som inte längre finns, i tystnad. Endast ackompanjerade av den vinande nordanvinden och krasande djupa snön under sulorna.

Räddningen kanske helt enkelt är att ta rygg på James Taylor där framme, som till synes outtröttligt pulsar upp en väg för de som inte har tillräckligt rediga stövlar. Vi håller fötterna torra och slipper bli sjuka. Pianots upprepade toner faller lugnt som viktlösa snöflingor över motorvägen.

Med lite inledande anspråkslös humor framför sen James Taylor den luftiga Highway Song för BBC i London 1970. Den är från albumet Mud Slide Slim and the Blue Horizon (1971), uppföljaren till den fantastiska succén Sweet Baby James (1970).

Annons

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: