Don Van Vliet Död (15 januari 1941 – 17 December 2010)

 

Upon the My oh My från skivan Unconditionally Garanteed på Old Grey Whistle Test 1974. Efter en lång kamp mot sjukdomen Ms avled den före detta kaptenen Don Van Vliet bara veckor innan sin sjuttionde födelsedag.  Han verkade aldrig sätta  några fingrar emellan. Ofta fanns i musiken en primitiv urkraft på ytan med ett ytterst förfinat formspråk i botten. Den hemgjorda tjuvkopplingen mellan bluesens råa skrän och jazzens alla raffinerade element blev ofta överhettad,  smälte och kortslöts med en explosion som kom skrikande rakt i ansiktet. Tack för smällen.

 

Rest In Peace Captain Beefheart!

 

 

She’s Too Much For My Mirror & My Human Gets Me Blues från Trout Mask Replica (1969) Live någonstans i Belgien 1969.

Annons

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: