Rök och lite krök

A Non-smoking-generation ryser över Håkan Hellströms video till nya singeln River en Vacker Dröm, där det alltså röks. I morgonsoffan sitter radions Kjell Eriksson och säger att ”Håkan ska skämmas” och avslutar med ”han kan ta sin inrökta sjömanskostym och….”. Han tog rökningen, i videon, personligt eftersom hans far på grund av den dog i lungcancer. En diskussion uppstår sinsemellan soffgästerna i nöjespanelen om förebilders eventuella ansvar gentemot fansen, vilka signaler man ger osv. En offentlig person har ett ansvar att ”uppföra sig” menar Kjell och de övriga, bl.a.  Jessica Gedin, tycker att politisk korrekthet och moralism inte blandas väl med konstnärskap eller artister. Ett faktum som är helt sann på alla plan. Fascistiska censurkampanjer såsom  USAs parental-guidencevarningar eller exempelvis att Amerikanska affischtillverkare retuscherade bort Paul McCartneys cigg på omslaget till Abbey Road är inget att förespråka överhuvudtaget. Det är ju inte där man börjar i jakten på ungdomarnas välmående. Om man inte svär eller röker så kommer man automatiskt leva ett totalt problemfritt liv och komma till himlen, eller?

Däremot kan jag tycka att det i videon finns ett fokus på cigaretten som andas lite rossligt och känns konstlad. Hey titta jag röker!

Själva låten svänger annars runt på vanligt Håkan Hellströmvis och det ska bli kul att höra mer.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: