Sundown – Gordon Lightfoot

Sundown är en av kanadensaren Gordon Lightfoots mest framgångsrika låtar och här framför han den i NBCs klassiska tv-show ‘The Midnight Special’ 1974. Det är uttalat att låten beskriver det stormiga förhållande Lightfoot hade med groupien Cathy Smith, som tidigare varit tillsammans med The Bands Levon Helm och som senare skulle vara inblandad i komikern/skådespelaren John Belushis bortgång. Smith tog på sig ansvaret för att ha matat Belushi med de elva speedballs (en kombination av heroin och kokain) som orsakade hans död. Förhållandet mellan Lightfoot och Smith varade i tre år och kantades av alkoholmissbruk, sjuklig svartsjuka och misshandel. Priset för kommersiell framgång kan alltså vara högt, bl.a. två krossade hjärtan och ett krossat käkben.

Annons

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: