Best Night – The War On Drugs

Best Night kan väl inte vara en bättre titel på detta svävande och drömska tillstånd som skapas. Det är både en kall mörk vinternatt och en ljus varm sommarkväll. Allt det ordlösa ryms i frontmannen Adam Granduciels magiska komposition som kommer från albumet Slave Ambient (2011). Här framförs den live i Seattle-radiokanalen KEXP, som följer den nya amerikanska och älskvärda radioseden att filma sina gästers framföranden. The War On Drugs formerades 2005 i Philadelphia av Granduciel och sin musikaliska själsfrände Kurt Vile och de släppte under fyra år en Ep och ett album innan den förstnämnde senare hoppade av för att satsa på solokarriär, vilket han gjorde med bravur. Slave Ambient rymmer ändå några gästspel från Vile och Granduciel har tidigare varit med i Viles band The Violators, så samarbetet fanns kvar i allra högsta grad. I mars kommer bandets tredje studioalbum Lost In The Dream. Härligt!

Annons

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: