All Because Of You – Leroy Hutson

En av min brors favoritplattor (tror jag), som rullat och rullat men aldrig fångat mina öron förrän nu. Hela låten är som en sådan där solig morgon när man vaknar tillsammans utvilade och man självmant vill upp i vetskapen om att färskpressad apelsinjuice, nybakat bröd och en drös pålägg väntar. Världen ler mot en helt enkelt, och detta skriver jag från jobbet halv åtta på morgonen tre timmar efter att min dotter kräktes i sängen. Musikens kraft visar sig åter från sin bästa sida. Tack Leroy!

Från albumet Hutson (1975) som på sin tid inte nådde några framgångar men som idag har klassikerstatus. Multiinstumentalisten och låtskrivaren Leroy Hutson rörde sig i soulens toppskikt, ersatte Curtis Mayfield i The Impressions och hade alltså god fart in i solokarriären när den tog vid 1973. Musikens höga kvalité var inte till hjälp när det kom till skivförsäljning och Hutson blev en av de där gåtorna i musikindustrin, en komplett musiker som bara inte nådde fram kommersiellt.

Annons

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: