Black Coffee – Humble Pie

Steve Marriott spritter och ylar av vårglädje tillsammans med körtrion The Blackberries på ett sätt som får även den mest vissna dysterkvisten på fötter igen. The Blackberries hade tidigare sjungit med Tina Turner men gick då under det fyndiga namnet The Ikettes och när de arbetade för Ray Charles blev det The Raelettes. Kärt barn har många namn. Klippet är från BBC 2:s musikmagasin The Old Grey Whistle Test  anno 1973 och låten är hämtad ur Humble Pies sjunde album Eat It från samma år. Mannen med skägget på slutet är programledaren ‘Whispering’ Bob Harris.

Annons

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: