Putin will teach you how to love / Путин научит тебя любить Родину – Pussy Riot

Ja vad ska man säga. Färglada kläder, skidmasker och dans framför os-ringarna är tydligen tillräckligt provocerande för att legitimera ett slags sedlighetsmedborgargarde, kosacker, att gå lös med batonger och piskor i ett öppet ogenerat våld som bara tycks få fortgå. Framför myndigheternas (och IOK:s) ögon. Det är bortom all rim och jävla reson. Putin är fullkomligt livrädd för Pussy Riots ändlösa mod, de som med livet som insats kämpar för sina medmänniskors grundläggande rättigheter. Kollektivet har gjort ordet punk för litet och betydelselöst, det här är förstås mycket större än så.

Frågan om sportens inblandning i den ”riktiga” världen är en annan. Säkert är i alla fall att den ”riktiga” världen klart genomsyrar de stora sportorganisationerna, bland annat i form av utbredd korruption och maktspel.

Annons

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: